Piosenki na doła. Strona: 2

Dodano: 2006-10-13 18:17

Piosenki na doła:
(do maksymalnego wypłakania)
Scream Sielence- The Sign, Elegy .... i wiele innych
Coma
Metallica- ballady
Iron Maiden- Journeyman
Katatonia- Omerta, Sleeper, .... usw.

(do stwierdzenia, że jestem głupia że się dołuję)
melodyjny black metal
Metallica- płyty: Kill'em all, Master of Puppets
Children of Bodom
Nighhtwish mój ukochany :D (tyle energii jest w tej muzyce, że nie mogę być smutna jak jej słucham)

więcej nie przychodzi mi do głowy

"Muminek wyobraził sobie, że jest Buką. Zgięty wpół posuwał się wolno przez stosy martwych liści, a potem stanął, rozpościerając wokoło siebie mgłę. Wreszcie westchnął i spojrzał tęsknie w okno. Czuł się najbardziej samotnym stworzeniem na świecie."

Dodano: 2006-10-13 19:20

Utwory na doła:

1.Queen "Innuendo"
2.Queen "Show must go on"
3.Queen "Mother love"
4.Queen "Too much love will kill you"
5.Queen "Take my breath away"
6.Anathema "One last goodbye"
7.Anathema "Emotional winter"
8.Psychotic Waltz "Into the everflow"
9.Sieges Even "Unbreakable"
10.The Cure "The same deep water as you"
11.Savatage "Edge of thorns"
12.Savatage "Sleep"
13.Control Denied "The fragile art of existence'
14.Opeth "To bid you farewell"

.

Dodano: 2006-10-13 22:15

Piosenka na doła,odkryłam dzisiaj że działa- nie wiem jaki jest jej tytuł ani kto ją wykonuje wiem tylko tyle że to piosenka przewodnia z filmu "Czasem Słońce Czasem Deszcz" rodem z Bollywoodu :wink:

Dodano: 2006-10-13 22:47

.:: na dołka preferuje utwory które wypełniają spokój bądź łagodne brzmienia ::.
uważam że nie powinny one być zbyt radosnie gdyż musimy pamiętać że życie jeszcze nie raz nas rozczaruje / zasmuci... a więc polecam:

- noise unit - Seclusion
- X Marks The Pedwalk - Sweep Hands (Timeless .-8.0)
- Delerium - Aria [ http://www.delerium.com/media/videos/Delerium-Aria.mpg teledysk jakby ktoś jeszcze nie znał ]

na dolka najlepszy pan kleks!!! Dodano: 2006-10-14 00:58

na dolka najlepszy pan kleks !!! 8O K nie zapominaj

Dodano: 2006-10-14 12:49

hmmm...
piosenki na doła?????
To zależy czy na doła żeby go zwalczyć i żeby się nie dołować
czy żeby się wypłakać i wysmucić :D 8)
Mam takie i takie. Za jakiś czas, jak będę miała chwilę wolną to wypiszę tutaj moje utwory na doła :D:D:D Pozdrawiam

Dodano: 2006-10-14 14:26

Johny Cash - hurt

Dodano: 2006-10-14 21:58

SIA - Breathe Me (szczególnie jeśli ktoś widział piąty sezon Six Feet Under)...
Suka - O.N.A. 8) he he
A coby się dobić - najlepiej zarzucić Massive Attack. Ostatnio odkryłam fajny kawałek "When I Am You" z ostatniej płytki Panzer AG.
Polecam też "Who Am I" Peace Orchestra (z Animatrix OST).
Na myś przychodzi mi kawałek Tiamatu, który darzę pewnym sentymentem ... "Do You Dream Of Me?".

A więc idę się na słuchawkach na maksa zdołować. :wink:

I can't look it in the eyes Seconal, Spanish fly, absinthe, kerosene... Cherry flavored neck and collar I can smell the sorrow on your breath, The sweat, the victory... and sorrow The smell of fear, I got it.

Dodano: 2006-10-14 22:36

hmmm ale ak naprawde dołek pozwala nam lepiej przedstawiać ból i cierpienie... pozwala byc bardziej gothic po cóż się z niego wyciągać muzyką ? ;>

Dodano: 2006-10-15 14:05

a ywy dupę jeża na doła najlepsi Doorsi:D

Dodano: 2006-10-15 14:24

ja na doła zawsze stosuję children of bodom (jakoś ich muzyka pozwala mi się wyładować) no i ostatnimi czasy via mistica :D

Dodano: 2006-10-15 14:29

o tak... Via Mistica działa cudownie...:D w szczególności "Aristea" i "Prey for Strenght"..... marzenie... a childreni teraz baaaardzo miło mi się kojarzą..... :twisted:

Dodano: 2006-10-15 16:09

A jak słucham Closterkellera to bardziej jeszcze wgłębiam się w dołek i... zaczynam się lepiej czuc, a moim najbardziej skutecznym lekarstwem na doła jest pigułka zwana Placebo. Doktor Molko zawsze mi pomoże. Protect me from what I want...

Dodano: 2006-10-15 16:31

albo coś takiego jak RHCP czy T.Love:D

Dodano: 2006-10-15 16:37

może totroche dziwnie zabrzmieć ale jak mam doła albo coś to lubie zapuścić sobie opetha najepie jakiś kawałek z damnation to dziwnym trafem polepsza moje samopoczucie :)

cóż o mnie pomieszkuje sobie w Gdańsku :) jak widać zajęcie student jeśli można to nazwać zajęciem :p ogólnie to siedzę i nic nie robię dlatego czasem jestem na dp :D

Dodano: 2006-10-15 17:01

może też być behemoth....:) tak wiem, schiz....:)

Dodano: 2006-10-15 22:08

Spoko, ja potrafię sobie stare płyty COF zapuscic na doła.... :wink: Wtedy moge iśc zabijac ta osobe, co mnie w ten nastrój wpedziła.... :twisted:

Dodano: 2006-10-16 15:08

to jest jakaś myśl......:D

Dodano: 2006-10-24 10:02

Jak teraz myślę, to w sumie każda, którą umiem zaśpiewać.:D To znaczy może nie zupełnie wszystkie, ale coś Closterkellera na przykład... Bo ogólnie śpiewanie pomaga. :D Umiem, to nie znaczy, że ładnie i poprawnie, ale czy to ma znaczenie? Nie każę nikomu słuchać. A niektórym nawet się podoba.

AMO ERGO SUM / "najlepszy sposób na uniknięcie krytyki- nic nie robić i nic nie znaczyć" / "Every passing minute is another chance to turn it all around"

Dodano: 2006-10-24 11:42

Morgana napisał(a):
Jak teraz myślę, to w sumie każda, którą umiem zaśpiewać.:D

Odwrotnie proporcjonalnie do mnie.
Ja raczej wole posluchac morderczych blackowych brzmien, moze dlatego, ze kazdy emocjonalny upadek miesza sie z nienawiscia, a takiej muzyce do tego najblizej

Dodano: 2006-10-24 11:53

Anathema - cała płytka Judgement i kilka pisoenek z innych płyt
Avrigus
Niektóre piosenki Tristanii
Tiamat - Divided
Nightfall - diva
i inne

Hope for the best Prepare for the worst

Dodano: 2006-10-24 15:37

Vincent napisał(a):
[quote:2d76c792ae="Morgana"]Jak teraz myślę, to w sumie każda, którą umiem zaśpiewać.:D

Odwrotnie proporcjonalnie do mnie.
Ja raczej wole posluchac morderczych blackowych brzmien, moze dlatego, ze kazdy emocjonalny upadek miesza sie z nienawiscia, a takiej muzyce do tego najblizej[/quote:2d76c792ae]

Dla mnie dół nie jest równoważny z uczuciem złości, na nie pomaga muzyka, która w jakiś posób za niego rozładowuje emocje, mocne brzmienie, agresywny metal... Ale dół to dla mnie uczucie pustki...

AMO ERGO SUM / "najlepszy sposób na uniknięcie krytyki- nic nie robić i nic nie znaczyć" / "Every passing minute is another chance to turn it all around"

Dodano: 2006-10-24 16:57

pośpiewać fajna rzecz.... czy umiem czy nie.... ale fajnie :twisted:

Dodano: 2006-10-24 18:07

Łiiiii! :)

Dodano: 2006-10-24 20:01

to co?? wyjemy?? :D

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło